Purée z dyni

Najlepszy sposób na wykorzystanie dyni na wiele sposobów ?

Purée z dyni jest super sposobem na przetworzenie dyni. Później w łatwy sposób możesz wykorzystać dynie do różnych potraw. 

? Zalety purée z dyni ?

✅ Zajmuje mało miejsca w zamrażalce

✅ Można użyć do robienia zupy krem

✅ Szybko zrobisz sos do makaronu

✅ Przyda się podczas robienia ciasta

✅ Super dodatek do gofrów

 

puree z dyni

 

Przepis na purée z dyni 

 

  1. Dynię przekrój na pół. Wydrąż z niej pestki.
  2. Następnie pokrój na cienkie plastry.
  3. Blachę do piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Na przygotowaną blachę poukładaj kawałki dyni.
  4. Piecz w temperaturze 180 stopni przez 2 godziny.
  5. Następnie wyjmij blaszki i pozostaw na nich dynię do ostygnięcia.
  6. Zdejmij skórkę z kawałków dyni. Możesz podważyć skórkę nożem.
  7. Obrane kawałki daj do naczynia blendera i zmiksuj na gładką masę.
  8. Gotowe purée można zamrozić. W tym celu przełóż do pojemników lub woreczków przeznaczonych do mrożenia żywności.
  9. Podpisz woreczki: nazwa produktu, data, waga produktu. Dzięki temu mniej zmarnujesz żywności.

 

    Urszula Włodarczyk – ZnanyLekarz.pl

http://1.gravatar.com/avatar/1bcd45b5387c82c928ac1a81b0f991e5?s=96&d=mm&r=g

Zapisz się do naszego newslettera aby zawsze być na bieżąco!

FreshMail.pl
 

Newsletter

FreshMail.pl