Pur茅e z dyni

Najlepszy spos贸b na wykorzystanie dyni na wiele sposob贸w 馃槏

Pur茅e z dyni jest super sposobem na przetworzenie dyni. P贸藕niej w 艂atwy spos贸b mo偶esz wykorzysta膰 dynie do r贸偶nych potraw.聽

馃檪 Zalety pur茅e z dyni 馃檪

鉁 Zajmuje ma艂o miejsca w zamra偶alce

鉁 Mo偶na u偶y膰 do robienia zupy krem

鉁 Szybko zrobisz sos do makaronu

鉁吢燩rzyda si臋 podczas robienia ciasta

鉁 Super dodatek do gofr贸w

puree z dyni

Przepis na pur茅e z dyni聽

 

  1. Dyni臋 przekr贸j na p贸艂. Wydr膮偶 z niej pestki.
  2. Nast臋pnie pokr贸j na cienkie plastry.
  3. Blach臋 do piekarnika wy艂贸偶 papierem do pieczenia. Na przygotowan膮 blach臋 pouk艂adaj kawa艂ki dyni.
  4. Piecz w temperaturze 180 stopni przez 2 godziny.
  5. Nast臋pnie wyjmij blaszki i pozostaw na nich dyni臋 do ostygni臋cia.
  6. Zdejmij sk贸rk臋 z kawa艂k贸w dyni. Mo偶esz podwa偶y膰 sk贸rk臋 no偶em.
  7. Obrane kawa艂ki daj do naczynia blendera i zmiksuj na g艂adk膮 mas臋.
  8. Gotowe pur茅e mo偶na zamrozi膰. W tym celu prze艂贸偶 do pojemnik贸w lub woreczk贸w przeznaczonych do mro偶enia 偶ywno艣ci.
  9. Podpisz woreczki: nazwa produktu, data, waga produktu. Dzi臋ki temu mniej zmarnujesz 偶ywno艣ci.

 

聽 聽 Urszula W艂odarczyk – ZnanyLekarz.pl

http://1.gravatar.com/avatar/1bcd45b5387c82c928ac1a81b0f991e5?s=96&d=mm&r=g

Zapisz si臋 do naszego newslettera aby zawsze by膰 na bie偶膮co!

FreshMail.pl
 

Newsletter

FreshMail.pl